lessen & tarieven


Er is in onze Pilates-studio een aanbod van groepslessen op de Mat en Toestellen.

De groepslessen worden klein gehouden zodat uw instructor een optimale begeleiding kan geven. Wil je liever individueel trainen, dan zijn de privé/duo/trio-lessen ideaal voor jou.

Daarnaast geven wij ook groepslessen voor specifieke doelgroepen zoals, Zwangerschapspilates, Postnatale Pilates en Pilates for Men.

Groepslessen

Tijdens deze 6 weken lessenreeks kan u aan een voordelig tarief kennismaken met Pilates mat. De basisprincipes en basisoefeningen worden aangeleerd en ingeoefend zodat u nadien kan instromen in een intermediate matles.

Het is de bedoeling de volledige reeks gedurende 6 weken onafgebroken te volgen zodat u helemaal mee bent met de methode.

Inschrijven kan online en bij voorkeur tijdig, bij te weinig aanmeldingen is het immers mogelijk dat de reeks niet door gaat.

Tarieven

Groepsles Start met Pilates 6-beurten€ 93,00

De vermelde prijzen zijn per persoon en incl. btw

Tijdens de groepsles mat doen we de pilatesgrondoefeningen met verschillende props of hulpmiddelen zoals Pilates Cirkel, Soft ball, gewichtjes, Theraband,…

Het aantal deelnemers houden we beperkt om optimale begeleiding te kunnen bieden. De matlessen worden gegeven in 3 verschillende niveau’s: beginner, intermediate, gevorderden.

Beginners: Een les voor beginners met een beperkte ervaring. Tijdens deze matles worden de basisoefeningen op een rustig tempo herhaald en ingeoefend om zo door te evolueren naar een intermediate niveau.

Intermediate: Nadat men voldoende basiskennis heeft en over voldoende lichaamsconditie beschikt of wanneer men reeds elders Pilates-lessen gevolgd heeft, kan men naar deze meer gevorderde groep overstappen.

Gevorderden: In deze les beheerst men de basisprincipes van de Pilates-oefenmethode en worden de oefeningen gevarieerder en uitdagender, ook het tempo ligt hoger.

Tarieven

Groepsles Mat 1-beurt€ 17,00
Groepsles Mat 5-beurtenkaart€ 82,00
Groepsles Mat 10-beurtenkaart€ 156,00

De vermelde prijzen zijn per persoon en incl. btw

Het lijkt ingewikkeld, maar het is een heerlijke manier van work-out. Je neemt plaats op je eigen Reformer of Wall-Unit en je wordt uitgedaagd om de basisprincipes van Pilates die je op de Mat leerde, toe te passen op een toestel waar gelijktijdig veren, katrollen, de trapeze en de box gehanteerd worden. Deze les is uitermate geschikt voor iemand die op zoek is naar een correcte lichaamshouding, een goede fundering wil en aandacht aan techniek schenkt.

De toestellessen worden gegeven in 3 verschillende niveau’s: beginners, intermediate, gevorderden. Een basis van ten minste 10 matlessen is nodig om te kunnen meedoen met de toestellessen.

Tarieven

Groepsles Toestellen 1-beurt€ 20,00
Groepsles Toestellen 5-beurtenkaart€ 96,00
Groepsles Toestellen 10-beurtenkaart€ 184,00

De vermelde prijzen zijn per persoon en incl. btw

Privélessen

Tijdens deze eenmalige les kan u aan een voordelig tarief kennismaken met onze studio en het Pilates-concept. Er wordt tijd gemaakt om uw eventuele klachten en doelstellingen te bespreken en de basisoefeningen van Pilates te doorlopen en in te oefenen. Het is mogelijk dat in bepaalde situaties nog een of meer privélessen aangeraden zullen worden alvorens in te stromen in een groepsles.

Tarieven

Privé-introductieles 1-beurt€ 34,00

De vermelde prijzen zijn per persoon en incl. btw

Deze persoonlijke training zorgt voor veilige, aangepaste en aangename oefeningen in een gepersonaliseerd programma. Hierdoor bereikt u sneller uw doel met een minimum aan kwetsuren en een maximum aan resultaat. De trainingen zijn voorzien van oefeningen die een uitdaging vormen, gaande van functionele training en stabiliteit tot krachttraining. De oefeningen worden gedaan op de Mat, aan de Reformer, de Wall-Unit, de Chair, de Barrel, de Cadillac.

De privé-les is ideaal voor:

 • Wie graag traint onder individuele begeleiding.
 • Sport-specifieke training o.a. lopen, triathlon, tennis, zwemmen, golf
 • Aangepaste training: de les is volledig afgestemd op de fysieke individuele noden, na blessures, chirurgische ingrepen of bij slechte lichaamshouding.
 • Het is soms belangrijk een tijd individueel begeleid te worden om je lichaam in conditie te krijgen vooraleer je in groep verder traint.
 • Als kinesitherapeuten met ervaring zijn wij goed geplaatst om elk individu een aangepaste training of revalidatie aan te bieden met de Pilatesoefenmethode.

Tarieven

Privé-les 1-beurt€ 58,00
Privé-les 5-beurtenkaart€ 280,00
Privé-les 10-beurtenkaart€ 500,00

De vermelde prijzen zijn per persoon en incl. btw

Voor wie graag per twee traint, hebben we de duo-les. Deze les bestaat uit matoefeningen, oefeningen aan de Reformer, Cadillac-oefeningen, Wall-unit, Chair-oefeningen, Barrel.

De duo-lessen zijn voor mensen met of zonder ervaring in Pilates.

Voor deze les moet elke deelnemer een aparte duoles-kaart aanschaffen.

Tarieven

Duo-les 1-beurt€ 39,00
Duo-les 5-beurtenkaart€ 184,00
Duo-les 10-beurtenkaart€ 345,00

De vermelde prijzen zijn per persoon en incl. btw

Hetzelfde als een duo-les, maar dan specifiek voor partners die altijd samen naar de les komen (bv. man en vrouw of moeder en dochter). Deze les bestaat uit matoefeningen, oefeningen aan de Reformer, Cadillac-oefeningen, Wall-unit, Chair-oefeningen, Barrel.

De partner-lessen zijn voor mensen met of zonder ervaring in Pilates.

Voor deze les moet door 1 van de partners een partnerles-kaart aangeschaft worden die dan voor beide partners kan gebruikt worden.

Tarieven

Partner-les 1-beurt€ 78,00
Partner-les 5-beurtenkaart€ 367,00
Partner-les 10-beurtenkaart€ 689,00

De vermelde prijzen zijn voor 2 personen en incl. btw

Identiek als de duo-les maar voor 3 personen: oefeningen op de mat met hulpmiddelen, Reformeroefeningen, Cadillacoefeningen, Wall-Unit, Chair, Barrel.

Het voordeel van deze les is de grotere variatie aan oefeningen dan de matles en tevens een budgetvriendelijk alternatief voor de priveles. De trio-lessen zijn eveneens voor mensen met of zonder ervaring.

Voor deze les moet elke deelnemer een aparte trioles-kaart aanschaffen.

Tarieven

Trio-les 1-beurt€ 32,00
Trio-les 5-beurtenkaart€ 147,00
Trio-les 10-beurtenkaart€ 278,00

De vermelde prijzen zijn per persoon en incl. btw

Specifieke Pilates-lessen

Een sterke en elastische bekkenbodem is van groot belang! Vooral vrouwen krijgen in hun leven te maken met problemen rond de bekkenbodem: zwangerschap en bevalling, menopauze en hormonale schommelingen hebben een belangrijke invloed op de functie.

Deze les, samengesteld door Pilatesinstructor en bekkenbodemkinesitherapeute Inge Croux, is voor alle vrouwen die hun bekkenregio graag wat extra aandacht willen geven, preventief, na of in voorbereiding van een zwangerschap, tijdens de menopauze of bij specifieke klachten rond het bekken en de lage rug. Ook interessant om te combineren met je andere Pilateslessen!

Pilates is een verantwoorde en veilige training om tijdens de zwangerschap in conditie te blijven.
Tijdens deze lessen leer je de basisprincipes van de klassieke Pilates en is er aandacht voor het voorkomen en bestrijden van rug-en bekkenpijn. Ademhaling, balans, spiercontrole en houding staan centraal. Tijdens de lessen besteden we ook aandacht aan relaxatieoefeningen.

Ook na de bevalling zal Pilates het herstel van je lichaam ondersteunen waardoor je sneller weer in vorm bent.
Je hebt geen Pilates-ervaring nodig, de lessen zijn toegankelijk tijdens elke fase van de zwangerschap en zijn aangepast aan de behoeften van de zwangere vrouw.

Starten kan vanaf 12 weken zwangerschap en na goedkeuring van de gynaecoloog.

Tarieven

Zwangerschapspilates 1-beurt€ 17,00
Zwangerschapspilates 5-beurtenkaart€ 82,00
Zwangerschapspilates 10-beurtenkaart€ 156,00

De vermelde prijzen zijn per persoon en incl. btw

Voor meer info neem contact op met Sarah Tolleneer

Kom op een rustige manier weer in vorm tijdens onze postnatale groepslessen in aanvulling van de postnatale kinesitherapie bij de bekkenbodemkinesitherapeut. We werken op verder herstel van je core en bekkenbodemspieren en hoe je van hieruit kan opbouwen naar een volledige, intensieve training!

Tijdens deze lessen geven we de basis van Pilates, er is dus geen ervaring vereist.

Starten kan vanaf 4 weken na de bevalling, na een keizersnede wacht je beter 6 weken om je lichaam goed te laten herstellen.

Wil je nadien verder Pilates onderhouden? Met deze voorbereiding kan je zonder enig probleem aansluiten bij onze beginners groepslessen om verder aan je core te werken!

Voor meer info neem contact op met Sarah Tolleneer

Dit zijn postnatale groepslessen voor de mama’s die willen oefenen en hun baby graag meebrengen. Tijdens deze les werken we op het postnataal herstel van mama en kan de baby betrokken worden in de oefeningen.

Je baby moet genoeg hoofdcontrole hebben om met de oefeningen mee te doen.

De oefeningen kunnen met of zonder baby gedaan worden.

Baby’s welkom tot ze kunnen (weg)kruipen 😉

Nadat de Pilatesprincipes en basisoefeningen aangeleerd zijn, wordt er een work-out met meer variatie aangeboden, speciaal op maat van mannen. We oefenen op de Pilatestoestellen in combinatie met cardiotraining. Het is een uitstekende manier om kracht, stabiliteit, flexibiliteit en uithouding te verbeteren. Het is tevens een uitstekende manier om je andere sportdisciplines te verbeteren door een betere krachtverdeling op te bouwen met minder kans op overbelasting. Men kan zowel privé/semi-privé- als groepslessen volgen.

Bodhi is een suspensietraining pilatesles die lijkt op TRX-training maar in Bodhi wordt er gewerkt met vier ophangpunten.

Door het ‘hangend’ trainen wordt het lichaam buiten de normale steunbasis gehaald waardoor er een extra uitdaging voor kracht, flexibiliteit en rompstabiliteit gevormd wordt.

Van hieruit worden oefeningen voor de schoudergordel en armen, bekken en onderste ledematen in relatie tot de zwaartekracht uitgevoerd.

Welke voordelen geeft een training met Bodhi?

– Diepe activiteit en versterking van de romp
– Stabiliteit en mobiliteit
– Zalige stretches
– Super efficient voor krachtopbouw van armen en bovenlichaam
– Snelle resultaten
– Een pittige training

Kortom een fijne full body workout!

Bodhi- suspension training is een leuke variatie naast de traditionele Pilatesoefeningen voor wie graag afwisseling heeft maar ook voor zeer gerichte lichaamstrainingen op alle niveaus.
De controle die je in de matoefeningen of toesteloefeningen reeds beheerst, kan door de instabiliteit van de koorden een uitdaging worden.

Yoga lessen

Restorative yoga, ook wel herstellende yoga genoemd, is een zachte vorm van yoga waar de nadruk ligt op diepe rust.

Tijdens de restorative yoga nemen we een moment voor onszelf, zodat we ruimte creëren voor ontspanning en innerlijke connectie.

Het is een zeer toegankelijke vorm van yoga, waar we een paar poses voor een langere tijd aannemen, zodat het lichaam en de geest de mogelijkheid krijgen zich te ontspannen en te openen. Ook al kan het soms druk aanvoelen in ons hoofd, hier verbinden we ons met het aanvaarden en loslaten ervan en krijgen we meer diepgang tot onszelf. We observeren en ervaren onze relatie met de stilte.

Om ons lichaam te ondersteunen gebruiken we veel props tijdens de les, zodat de aarde naar ons toe komt en we gedragen kunnen worden in een veilige ruimte.

Een paar voordelen van restorative yoga:

 • reductie van stress
 • het loslaten van spanningen in onze spieren en
 • het openen van het lichaam
  meer verbinding met onze ademhaling
 • kalmeren van het zenuwstelsel
 • het herladen van onze energie
 • meer connectie met compassie en begrip voor onszelf en anderen

Tarieven

Yoga groepsles 1-beurt€ 15,00
Yoga groepsles 5-beurtenkaart€ 73,00
Yoga groepsles 10-beurtenkaart€ 138,00

De vermelde prijzen zijn per persoon en incl. btw

boek een les

Kies hieronder of u het lessenrooster wilt bekijken om een les te boeken of of u een (nieuwe) lessenkaart wilt aanschaffen. U kan vanuit het lessenrooster ook een kaart kopen.


Boek een pilates- of yogales
LessenroosterKoop een kaart

Betalingen

Pure Pilates Studio maakt voor de boekingen gebruik van een online reservatiesysteem, hiermee kunt u uw les zelf inplannen en betalen.

Online betaling is mogelijk met Bancontact, Paypal of met de kredietkaarten Visa of MasterCard.

Indien u niet over 1 van de bovenstaande betaalmethodes beschikt of als er iets misloopt bij het online betalen, kan u eerst een (groeps)kaart aankopen met Bancontact/Maestro/Visa/MasterCard aan de balie in de Pilates-studio alvorens u lessen kan inplannen via het online-systeem. We aanvaarden momenteel GEEN cash betalingen.


Instructors
 • Inge Croux
 • Sarah Tolleneer
 • Marijn Belmans
 • Céline Le Grelle
meer info

Lessen & tarievenHuisreglement